Q: How many odd days in 100 years?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Math & Arithmetic

There is an average of 18624.25 odd-numbered days in 100 years.

There are 31 days in 7 months with 16 odd There are 30 days in 4 months with 15 odd There are 28 days in 1 months with 14 odd That is each year 7 x 16 + 4 x 15 + 1 * 14 = 186 odd days in 300 years that is 300 x 186 = 55,800 add 300/4 = 75 days for Leap year (Feb29) and that is 55800 + 75 = 55,875 odd days except every 100 years there is no leap year so subtract 3 Total = 55,872 odd days

It is not!

365 total days in a year/2= 183 odd days.

The parity (odd or even) of days depends on the number of days in a month - not the number of days in a week.

Related questions

There is an average of 18624.25 odd-numbered days in 100 years.

There are 31 days in 7 months with 16 odd There are 30 days in 4 months with 15 odd There are 28 days in 1 months with 14 odd That is each year 7 x 16 + 4 x 15 + 1 * 14 = 186 odd days in 300 years that is 300 x 186 = 55,800 add 300/4 = 75 days for Leap year (Feb29) and that is 55800 + 75 = 55,875 odd days except every 100 years there is no leap year so subtract 3 Total = 55,872 odd days

1 ordinary year = 365 days= (52weeks + 1day) An ordinary year has 1 odd day 1 Leap year =366 days= (52weeks + 2days) A leap year has 2 odd days 100 years= 76 ordinary years + 24 leap years = [(76x52)weeks + 76days] + [(24x52)weeks + 48 days) =5200weeks + 124days =(5217weeks + 5days) Number of odd days in 1600 years: 0 Number of odd days in 300 years: 2 days Number of odd days in 70 years: 9 leap years+ 60 ordinary years 9*2+60*1=18+60=78 odd days(11 weeks+1 odd day) Number of Odd days from 1st Jan,1970 to June 7th 1970:(1+1+5=7)which Implies 0 odd days A/c to the table It was sunday

There is a total of 3 odd days in 200 years from the fact that 1 ordinary year has 1 odd day. .

6 odd days

It is not!

365 total days in a year/2= 183 odd days.

There is a total of 16 odd numbered days n the month of December.

Assume that odd days refers to the number of the day in the year then in both a leap year and a non-leap year there are 183 odd days, totaling, for a decade, to 1830 odd days.

15

15

Nine