Best Answer

acceleration = a = (60 - 0)/(9.8)

a = 6.12 mi/hr - sec

a = (6.12 mi/hr - sec)* (1 hour/3600 sec)

a = 0.0017 mi/sec^2

Use the formula

S = VoT + (1/2)(a)(T^2)

where

S = distance travelled

Vo = initial velocity = 0

T = time travelled = 9.8 sec

a = acceleration = 0.0017 mi/sec^2

Substituting values,

S = 0 + (1/2)(0.0017)(9.8^2)

S = 0.0816 mi

S = 0.0816 mi * 5280 feet/mi = 431 feet

Q: What is the total distance traveled for a car going 0-60 in 9.8 seconds?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Related questions

The object's total distance traveled divided by the total time it traveled is its average speed.

To find the average speed you must know the total distance traveled and the total elapsed. The distance traveled in each interval is simply the speed multiplied by the time (v x t). Thus, in the first interval you travel 120 x 1 = 120 meters, in the second interval 120 x 6 = 720 meters; therefore, the total distance traveled is 840 meters. The total time elapsed is 120 + 120 = 240 seconds. An average speed is simply the total distance traveled divided by the total time elapsed thus in this case it is 720 m / 240 s = 3 m/s.

Speed = Distance/Time

No. If you divide a distance by a speed, you get a time, not a speed. For example, (meters) / (meters/second) = (seconds).

correct

No. The total distance traveled divided by constant speed is the time interval.

Average velocity.

speed

average speed

The total distance traveled by Apollo 11 to the Moon and back was approximately 477,800 miles (768,000 kilometers).

Total distance traveled / time

To calculate average speed, divide the total distance traveled by the time taken. If you have the distance and time values for the first 4 seconds, you can use this formula to find the average speed over that time interval.