Study guides

☆☆

Q: What is the speed of a car that travels 240 km in 6 hours?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Continue Learning about Cars & Auto

60 KPH

Average Speed = distance/time = 240/4 = 60 mph

It travels 288 miles in 4 hours 30 minutes at that speed.

It is: 180/4 = 45 mph

The cars avg speed would be 66 km/ 3 hr which is 22kmh

Related questions

240/2.5 = 96 kph

38.71 mph

60 KPH

sixty

60km/hour

60 km/hour

240divided by 4 = 60 kph

Difference in distance covered = (240 - 180) = 60 kmBut since speeds differ by 20 kph, difference in distance is (20 x #hours).60 = 20 x #hours#hours = 60/20 = 3 hours.Fast car covers 240 in 3 hours ---> 80 kphSlow car covers 180 in 3 hours ---> 60 kph

The idea is to divide the distance by the time. This will give you the AVERAGE speed for the trip, which may or may not have been the actual speed all the time.

60 kph, which is derived from taking the 240 kilometers it has travelled total and dividing by the four hours it took to traverse said distance.

If a car travels 200 km in 2 hours, it will be traveling at the speed of: 200 km/2 hours = 100 km/h (62 mph)

b

People also asked