Best Answer

1) 500/15=33.33 minutes<<< total time

2) (55/60)*33.33=30.5525 miles +/- .1

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

convert miles per hour to miles per minute then multiply by total time

Q: A car travels 55 miles per hour and a plane travels 15 miles per minute How far does the car travel when the plane travels 500 miles?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Related questions

The average speed of the plane that travels 3060 miles in 5 hours is 612 Miles Per Hour.

1,440 miles in two hours.

24 minutes

If we divide 575 kilometers by 50 minutes we can find how fast the plane travels per minute.575/50 = 11.5We know the plane travels 575 in 50 minutes, but we need to know how far it travels in 60 minutes. Knowing that it travels 11.5 kilometers per minute, we can multiply that by 10 and add it to 575.11.5*10=115115 + 575 = 690 km

1600 / 80 = 20 hours by train 1600 / 200 = 8 hours by plane it will take 20 - 8 = 12 hours more by train

travels by plane

The plane travels at 2,526.64 miles per hour.

If a car travels 60 miles an hour (one mile a minute), then a commercial airliner can travel up to or exceed 10 times as fast. 600 miles per hour means that it would take an airliner 2 hours to travel a distance of 1200 miles (roughly the distance from Detroit to Tampa). With a good tail wind the trip can be shortened to an hour and a half which means the plane would be travelling faster than 600 miles an hour.

How long it would take to travel 6785 miles on a plane varies depending on the speed of the plane. At about 600 miles per hour, it would take just over 11 hours to travel this distance.

1,872 miles per hour.

10 miles being a measure of distance is 10 miles regardless of how you travel it. If you mean how long would it take then modern passanger jets travel at about 550mi/h while cruising. So it would take (very roughly) half a minute.

It would not take an hour to travel four miles by plane.. It would be mere minutes