Study guides

Q: If you ran 400 meters in 80 seconds what would your speed be?

Write your answer...

Submit

Still have questions?

Related questions

400 meters/80 seconds = 5 meters/second.

130.909kph

400 meters in 43.18 seconds equates to an average speed of 20.72 miles per hour.

400 meters in 20 seconds = 44.74 mph

1) 400 meters is 40%, or 2/5, of a kilometer. 2) Multiplying the time (46.72) and distance (400 meters) by 2.5 would get you the answer of how long it would take to run a kilometer at that pace (400 * 2.5 = 1000 meters and 46.72 * 2.5 = 116.8 seconds). 3) There are 3600 seconds in an hour. 4) By dividing 116.8 seconds, the time it would take to run one kilometer at the specified pace, into 3600 seconds you will get the speed in kilometers per hour. 3600 divided by 116.8 = 30.82. To run 400 meters in 46.72 seconds, you would have to run the race at a speed of 30.82 kilometers per hour. Therefore, you would have to run 400 meters at a speed greater than 30.82 kilometers per hour to have a time faster than 46.72 seconds. Equation (X is speed in kilometers per hour) - A) X > (3600 / (2.5 * 46.72)) B) X > (3600 / 116.8) C) X > 30.82

Speed (m/s) = Distance (m) / Time (s)Speed = 400 / 50Average Speed = 8 metres per second

The converted time for 400 meters is 42.35 seconds.

You divide 400m by 20s to get: 400 m / 20 s = 20 m/s (which is a moderate speed for a vehicle)

It works out at 50.8 seconds for 400 metres.

400 meters in 2 minutes and 59.05 seconds equals a pace of 4.997 miles per hour.

400 meters = 60 seconds equivalent to 0.4 kilometers = 1 minute multiply by 60 0.4 x 60 kilometers = 60 minutes = 1 hour 24 kilometers per hour is answer

50.1 seconds

People also asked